Genocides

Het begrip genocide betekent letterlijk ‘volkerenmoord’. Hiervan is sprake als er systematisch en doelbewust een volk of een bevolkingsgroep wordt uitgeroeid. In de geschiedenis is er talloze malen sprake geweest van genocide.

Holocaust

Ook wel Shoah genoemd, was de systematische jodenvervolging en genocide door de nazi's en hun bondgenoten, voor en tijdens de Tweede wereldoorlog. Tijdens de overheersing door nazi-Duitsland werden er tussen de 5,1 en 6 miljoen Europese joden vermoord. De moorden vonden grotendeels plaats in de gaskamers van de vernietigingskampen en door massa excecuties van de Einsatzgroepen.
 
 
 

Killing Fields

De "Cambodjaanse Killing Fields" zijn een aantal locaties in Cambodja, waar gezamenlijk meer dan een miljoen mensen werden gemarteld, gedood en begraven door het Rode Khmer-regime en dit tijdens hun bewind van het land tussen 1975 en 1979.
 
 
 

Rwandese Genocide

De Rwandese genocide, ook wel bekend als de genocide tegen de Tutsi, was een massaslachting van Tutsi in Rwanda tijdens de Rwandese burgeroorlog, die in 1990 begon. Tussen de 500.000 en 1.000.000 Rwandezen werden gedood.
 
 

Bosnië-Herzegovina Genocide 1992-95.

In de Republiek Bosnië-Herzegovina resulteerde conflicten tussen de drie belangrijkste etnische groepen, Serviërs, Kroaten en moslims in de genocide van de 20st eeuw.