Battlefields

De waanzin van oorlogen, zoals de Eerste/Tweede Wereldoorlog,Vietnam en Korea oorlog.

De muur van de vermisten” herinneringen hoe zij vol idealisme en patriottisme naar het front trokken. Deze oorlogservaringen maken van ons echter andere mensen, met vooral andere opvattingen.

14-18 Over the Top

Duitsland, Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse rijk tegen Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Rusland, Italië en Japan. Nieuwe militaire technologie resulteerde in een ongekend bloedbad, waarbij meer dan 9 miljoen soldaten sneuvelden ter eer en glorie van Keizer en Generaals.

The killing fields of the First World War

 
 
 
 
 
 

40-45 The Last Battle

De Tweede Wereldoorlog was de grootste en dodelijkste oorlog uit de geschiedenis, waarbij meer dan 30 landen betrokken waren. Aangestoken door de nazi-invasie in Polen in 1939, sleepte de oorlog zich voort gedurende zes bloedige jaren totdat de geallieerden in 1945 Nazi-Duitsland versloegen.

 
 
 
 
 
 
 

The Eastern Front

Het oostfront was tijdens de Tweede Wereldoorlog het toneel van gevechten in Centraal- en Oost-Europa, vanaf 22 juni 1941 tot 9 mei 1945. Het is berucht vanwege de vele levens die het geëist heeft en de onmenselijke manier van oorlog voeren. Gebeurtenissen zoals “Operatie Barbarossa” worden beschouwd als het beslissende strijdtoneel van de gehele Tweede Wereldoorlog.

 
 
 
 

The Fall of Italy

In juli 1943 landden geallieerde troepen op Sicilië. Nadat zij een deel van Zuid-Italië hadden bevrijd, gaf Mussolini zich over. De Duitsers legden zich hier echter niet bij neer. In de bergen rond Cassino, tussen Rome en Napels, werd ruim vier maanden hevig gevochten. Hierbij lieten ongeveer 75.000 soldaten het leven. Uiteindelijk wonnen de geallieerden en bevrijdden begin juni 1944 Rome.

 
 

Vietnam War

De Vietnamoorlog, ook gekend als de Tweede Indochina Oorlog of in Vietnam als de Verzetsoorlog tegen Amerika, was een conflict dat plaatsvond in Vietnam, Laos en Cambodja van 1 november 1955 tot de val van Saigon op 30 april 1975.